Galerie&Kavárna 8SMIČKA

by - července 17, 2020

Krásný den všem! 

Dneska bych vám chtěla představit moje nově objevené místo v centru města Humpolec. Jedná se o galerii 8SMIČKA, která je spojená s útulnou kavárnou. Cítíla jsem se tam naprosto úžasně - v krásném prostoru, s výborným jídlem, kvalitní kávou a nejmilejší obsluhou. Tak se pojďme podívat o jaký podnik se jedná tentokrát! 


V Humpolci se nachází nádherná galerie 8SMIČKA, ve které se v roce 2018 otevřela platforma pro diskuzi o úmění, designu, komunitě a veřejném prostoru. Jedná se o galerii, která pravidelně obnovuje svou výstavu o nové a originální výtvory, které tvoří neobjevené umělce. Pravidelně ve své kavárně pořádají přednášky, komentované prohlídky, tvůrčí dílny a programy pro školy. 
V přízemí najdeme moderní galerii se zajímavým uměním, nádhernou kavárnu a knikupectví, ve kterém si můžete zakoupit originální knihy o umění. Zakoupit zde můžete i zajímavé designové kousky, jako třeba ponožky, porcelánové nádobí nebo plátěné tašky. 


Nově byla v galerii otevřena zóna s názvem 7+1, což je sbírková expozice s grafickým kabinetem. V tomto prostoru si můžete rezervovat místa a užít si tak zajímavé umělecké výtvory v osmi různých prostorech. Celá tato zóna se nachází v prvním patře a po rezervaci vás zde provádí průvodce. 




(Dokonce zde najdete Zónu pro děti, která je opět zařízená velmi minimalisticky, ale stále působí hravě a moc příjemně).

My jsme navštívili výstavu, která nesla název: BYLO NEBYLO NEBYLO BYLO. Tato výstava je inspirovaná úryvkem z básně Vladimíra Kopeckého (malíř), který trpí špatným spánkem, a proto po nocích píše zajímavé texty a maluje obrazy. Tvorba, která je vytvořená ze skla je moc zajímavá, pro lidi, které umění baví a celkově se zajímají o moderní dobu. Tato výstava bude končit 7.6., takže jestli budete mít volné odpoledne, tak doporučuji zajít na prohlídku a dobrou kávu (hlavně tu kávu😂).



No, ale teď už k tomu hlavnímu. Ke kávě... 😂
Celá galerie je velmi oblíbená, také díky nádherné kavárně v přízemí. Celý prostor je maximálně propracovaný, útulný a zařízený v minimalistickém stylu. 



V kavárně si můžete vychutnat opravdu výbornou kávu (z české rodinné pražírny Ala Coffee) a dezert v originálních a designových provedení. Každý den si zde můžete vychutnat čerstvé kváskové pečivo, které si pečou sami a to hned v několika provedeních - ořechový, žitný nebo špaldový (přikládám odkaz na tento podnik: http://barabakery.cz/kavarna.html). Kromě čerstvého chleba si zde můžete zakoupit také domácí housky, ciabatty nebo bagetky. Dbají na kvalitní potraviny, které odebírají z lokálních surovin. 
Teď v letních dnech si zde můžete vychutnat i domácí zmrzlinu, která je vyrobená z kvalitních a domácích surovin. Na výběr je z několika druhů - smetanové i ovocené sorbety. 






V kavárně je možnost si objednat snídaňové menu. Je na výběr z několika variant a udělají vám je v jakýkoliv denní čas. Můžete si dát dokonce i můj oblíbený avo toust (Avokádový toust se zastřeným vejcem), kterému jsem taky neodolala. Byl výbroný - jemně rozmačkané avokádo, domácí opečený chléb a úžasné zastřené vejce! Objdnala jsem si ho jako první a dokonce ani můj táta, který vidět tuto nádheru, neodolal a objednal si avo toust taky 😂.



Jak už jsem říkala, káva je zde excelentní. Odebírají zrnka z rodinné české pražírny Ala Coffee, což jsou velmi známá a kvalitní zrnka kávy. Celý kávový požitek je zde povznesen na vyšší úroveň, díky latté artu, který zde barmani vytváří. Kávu si navíc můžete vychutnat v designovým nádobí, které jsem si musela koupit i domu 😂.



Pokud byste měli zájem, tak přikládám odkaz na stránky a sociální sítě tohoto podniku, kde se dozvíte více informací o aktualitách:
Web galerie: https://8smicka.com


Tak to by bylo pro tento podnik všechno. Mohu ho opravdu jen doporučit. Strávili jsme zde asi tři hodiny a klidně bychom tam poseděli déle. Byla jsem mile překvapena a odcházela jsem s pocitem spokojenosti a hlavně sytosti. Pokuď budete mít čas nebo budete jen projíždět městem Humpolec, tak do galerie zajeďte. 
Doufám, že se vám tento článek líbil a já se budu těšit u dalšího, kde spolu navštívíme další útulná místa. Děkuji za podporu a mějte se krásně. 
S láskou, Emma. 



You May Also Like

0 Comments