Rychlé snídaně do práce/školy

by - března 10, 2020

Krásný den všem!
Dnes jsem si pro vás připravila článek na téma: Rychlé snídaně do práce. Budou to opravdu velmi rychlé recepty, které budeme připravovat do skleniček, které nezaberou skoro žádné místo. Pokrmy jsou výživmé, zdravé, ale zároveň vypadají božsky a každý vám je bude závidět. Tak pojďme vařit!
Ovesná kaše ve sklenici:
Tou nejjednodušší snídaní bude ovesná kaše s ovocem. Je jednoduchá, ale já jí volím nejčastěji. Používám bezlepkové vločky s chia semínky, které zaleji horkou vodou (můžete použít i mléko - rostlinné či kravské). Ty nechám přes noc v lednici uležet. Ráno přidáme ovoce - já mám nejraději jablko a banán, takže ty volím skoro každé ráno. Je důležité snídani dodat potřebné živiny, proto přisypejte goji (kustovnici čínskou) a kokos nebo vámi zvolené semínka, ořechy či sušené ovoce.




Jogurtová sklenička: 
Druhá velmi jednoduchá snídaně je skvělý zdroj bílkovin a hlavně zdravých tuků. Do skleničky si přidejte kvalitný bílý jogurt, který máte rádi. Klidně může být i sojový, kokosový nebo mandlový. Zdravé a rychlé cukry nám bude zastupovat ovoce - já dneska použila banán. Sacharidy jsou velmi důležité pro energii a rozhodně se jim nevyhýbejte - dneska jako zdroj sacharidů použijeme domácí granolu plonou semínek a ořechů. Pokuď nemáte granolu, klidně použijte vločky a například: chia, slunečnicová a konopná semínka a nějaký zdroj tuků v podobě ořechů nebo ořechového másla.

Pohanková kaše ve skleničce: 
Další moje oblíbená a rychlá kaše bude z pohankových vloček. Připravou se nijak neliší od ovesné kaše, takže pouze stručně - pohankové vločky (seženete v každé zdravé výživě) zaleji vodou a nechám odstát. Ráno přidáme ovoce, semínka, ořechy nebo ořechová másla.

Chia pudink:
Pokuď mě sledujete už delší dobu, tak určitě víte, že jsem velký zastánce chia semínek. Chia semínka jsou skvělým zdrojem vápníku, vlákniny, vitamínů, minerálů, bílkovin, antioxidantů a hlavně nenasycených mastných kyselin (omega 3). Chia pudink je né jenom "lahoda," ale taky je hotový za pár minut. Do skleničky si připravím chia semínka (cca 3 polévkové lžíce) a zaleji je kokosovým mlékem. Můžete použít klidně jakékoliv jiné rostlinné mléko. Jestli máte rádi sladké snídaně, klidně směs oslaďte vámi zvolením sirupem. Já osobně nesladím a doporučuji místo zbytečných sirupů zvolit datle nebo sladké sušené ovoce. Celou směs necháme celou noc v lednici. Ráno do pudinku nakrájíme ovoce, které máme doma. Moc doporučuji mražené lesní ovoce, které když necháte roztopit v hrnci, pudink pozvedne na jiný level. Nezapomeňte na ořechy a vámi zvolené semínka.

Smoothie, které opravdu zasytí:
Asi všichni známe instagramové smoothie zelené barvy ze špenátu. Tím nechci říct, že zelené smoothie je špatné, ale většinou netvoří žádné suroviny, které by vás zasytili na celé dopoledne. Naše smoothie bude velmi jednoduché, výborné a zasytí na dlouhou dobu. Do mixéru si připravíme velký zralý banán (jestli máte menší použijte dva), mražené mango a lesní ovoce. Zalijeme vodou nebo rostlinným mlékem (to zasytí na delší dobu) a pořádně promixujeme. Postupně přisypeme polévkovou lžíci chia semínek, lněných semínek a bezlepkových vloček. Jako poslední přihodíme lžíci 100% arašídového másla nebo půlku avokáda, jako zdroj zdravých tuků. A je hotovo! Jen doporučuji mixovat, když je vzhůru celá rodina, abyste zbytečně nezkazili den každému v domě.

Vitamínová bomba: 
Miska plná vitamínů pro milovníky ovoce a zeleniny? Tak to já mohu každý den. Do krabičky si nakrájíme ovoce, které máme doma - banán, jablka, mandarinky, pomeranče, kiwi, lesní ovoce (jahody, borůvky, maliny), meruňky, švestky, meloun nebo třeba mango. Do druhé krabičky si připravíme zeleniny - okůrky, rajčátky, papriky, mrkev, kedlubny, řapíkatý celer nebo například pečené brambory s batáty. Teď k té důležité složce této snídaně. K ovocné krabičce si dále připravíme ořechy všeho druhu (vlašské, kešu, pekanové, arašídy, mandle) a do malé skleničky i ořechové máslo nebo kvalitní mléčný produkt - bílý jogurt, tvaroh nebo kysané nápoje (ty obecně doporučuji zařadit do jídelníčku). K zeleninové krabičce si připravíme slaný dip - bílý jogurt, sůl, pepř, pažitka a trochu chilli. Dále přidáme konopná, slunečnicová a  dýňová semínka. Pokud opravdu nemáte čas, doporučuji přidat tahini pastu (sezamová pasta). Já ráda tyto kombinace mixuji - trochu slaného a trochu sladkého.

Tak a moje oblíbené snídaně do školy máme připravené! Doufám, že se vám článek líbil a třeba se trochu inspirujete! Budu ráda, když mi napíšete vaše oblíbené typy na snídaně, ať už sebou nebo v klidu doma u stolu.
Budu se na vás těšit zase příště a přeji dobrou chuť!
S láskou Emma

You May Also Like

0 Comments