Holiday in Lipno

by - srpna 03, 2020

Krásný den všem!

Tak jak si užívate prázdninové dny? Už jsou tady tropické letní dny a to je ideální čas na dovelené u vody. Chystáte se letos někam nebo jste raději v klimatizovaném pokoji v poklidu doma? Já jsem měla tu možnost vyjet s holkama na Lipno, kam jezdíme pravidelně každý rok. Tak se pojďme podívat, jak jsme si to na naší letošní dovolené užily!


 
Celá naše dovolená trvala týden, který jsem měly v plánu "proválet" a hlavně si pořádně odpočinout. Bohužel jsme se nepodívaly na počasí, které hlásilo přeháňky a zimu (okolo 13 stupňů), takže válení u vody bylo pase 😂. To nás, ale nezastavilo a naplánovaly jsme si tak mnoho výletů. Jeden z výletů byl náš tradiční na Vítkův kámen, na který chodíme opravdu každý rok. Cestou k hrádku jsme si daly výborné občerstvení - tortillu a domácí lívance s borůvkama a domácí šlehačkou (no, umíme si to upršené počasí užít 😂). Výlet na Vítkův hrádek opravdu doporučuji, protože cesta ke zřícenině není obtížná (zvládne jí opravdu každý) a cestou si můžete natrhat lesní borůvky, což je taky naše tradice. Letos se nám podařilo nasbírat celý kelímek, který jsem cestou k autu skoro celý snědly 😂. 

  
 (Jestli sem budete mít cestu, tak doporučujeme malé bistro Krmelec, což je kousek pod zříceninou. Většina lidí navštěvuje restauraci Svatý Tomáš kousek od kostela (která je teda taky moc dobrá), ale když půjdete kousek dál tak narazíte na toto úžasné bistro s domácí kuchyní. Je zde opravdu mnoho možností a nají se zde úplně každý. Doporučujeme jejich domácí lívance s horkýma borůvkama a šlehačkou)




 

Tak to by byly naše první dva dny na Lipně, které jsme si maximálně užily. Zbytek týdne bude nejspíš pršet, takže musíme vymyslet nějaký hezký výlet. Jak si užíváte prádninové dny vy? Doporučili by jste nám nějaké výlety okolo Lipna, které stojí za návštěvu? 
Děkuji za přečtení tohoto článku a já se budu těšit u dalšího, který bude zase trochu "ostřejší" (o léčbě anorexie). Mějte se hezky a užívejte prázdnin! 
S láskou, Emma. 

You May Also Like

2 Comments

  1. Tak to jste měly hezký výlet. :)) Já byla na Lipně nedávno. A je to tam moc hezký. :)

    OdpovědětVymazat