Lunch in the bakery - Chleba se solí

by - srpna 05, 2020

Krásný den všem! 

Tak dneska pro vás mám další tip na skvělý podnik. Tentokrát jsme s holkama vyrazily do nádherné moderní pekárny ve Včelné, což je kousek od Českých Budějovic. Jedná se o podnik: Chleba se solí, který si založili dvě rodiny pekařů, cukrářů a architektů. Společně utváří chléb tradičních hodnot z kvalitních surovin. Vybudovali si tak nádhernou pekárnu kde si můžete v klidu posedět s domácími zákusky, kvalitní BIO kávou a vše zakončit čerstvým pečivem. Tak si pojďme tento podnik představit! 


Chleba se solí je nádherný podik s útulným prostředím, výborným jídlem a hlavně moc milou obsluhou! Hned při příchodu vás do nosu uhodí neodolatelná vůně domácího chleba. Můžete si zde vybrat z mnoho druhů pečiva - domáci rohlíky, buchty ze špaldové mouky a samozřejmně křupavý chlebík. 







Nahlédnout můžete i do samotné pekárny! A teď k samotnému chlebu - mouka, voda a sůl jsou jediné suroviny, ze kterých jsou chleby připravovány. Pečivo je z přírodního kvasu, české BIO mouky, sůl je ručně dolovaná a vodu používají z Novohradských hor. Zrno v BIO kvalitě je z českých farem s přirozeně nízkým obsahem lepku.
Jestli mě sledujete déle, tak určitě víte, že konzumuji pouze chleba z kvasu. Proč? Pečivo z kvasu je lehce stravitelné a obsahuje mnohem více živin než chleba obsahující droždí. Byla jsem mile překvapena velkým výběrem pečiva a domu jsme si odnesly jeden pecen s krásně křupavou kůrkou. 


Na výběr je zde i ze sladkého. Konkrétně z domácích koláču ze špaldové BIO mouky a zákusků v podobě kremrolí, věnečku a dezertů ve skleničce. 



Posedět zde můžete i s výbornou BIO kávou. My jsme si vychutnaly klasické espresso (bylo výborné) a k tomu si daly chleba s lučinou, domácí věneček a pudink ve skleničce. Všechno bylo absolutně famózní a můžeme jen doporučit! 







Jinak vám sem vložím odkaz na webové stránky a sociální sítě tohoto útulného podniku. Dozvíte se zde aktulní nábídku a přesnou adresu pekárny:
Hlavní webové stránky: https://chlebasesoli.cz

Tak to by bylo pro dnešní článek všechno. Podnik Chleba se solí nás mile překvapil a určitě jsme zde nebyly naposledy. Jak už jsem říkala domu jsme si odnesly celý pecen žitného kváskového chleba s křupavou krůstou. Takže, jestli budete mít cestu kolem Českých Budějovic, tak se zde nezapomeňte zastavit! Navštívil jste někdo tento podnik? Jak se vám pekárna líbila (alespoň podle fotek 😂)? Jaký druh pečiva rádi konzumujete? Preferujete chleba z kvasu nebo složení neřešíte?
Doufám, že se vám dnešní článek líbil a podnik navštívíte. Budu moc ráda, když mi zanecháte komentář a napíšete svůj tip na oblíbený podnik, který stojí za návštěvu. 
Děkuji za přečtení a mějte se krásně. 
S láskou, Emma. 

You May Also Like

2 Comments

  1. Jee, o tomto místě jsem ještě neslyšela, ale vypadá to tam krásně. Moc se mi líbí prostředí a hrnečky a kelímky. :)) A ceny také nemají špatné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tento podnik je kouzelný a sen každého pekaře! Mohu jen doporučit, a jestli budeš mít cestu kolem, tak se určitě zastav!
      Přeji ti krásný den plný sluníčka.
      S láskou, Emma :-)

      Vymazat