Saturday breakfast & farmers markets

by - srpna 22, 2020

 Krásný den všem!

Tak dnes jsme si s hokami udělaly krásné a pomalé ráno. Zašly jsme si na výbornou snídani do naší oblíbené kavárny Gabi Café, která se nachází v Říčanech. Po vydatné snídani jsme zašly na farmářské trhy a nakoupily čerstvou zeleninku. Tak se pojďme podívat jak jsme začaly krásný víkend!


Celý den jsme nastartovaly v naší oblíbené kavárně Gabi Café, do které chodíme už opravdu dlouho. Tato kavárna je neuvěřitelně útulná a vhodná pro poklidné odpoledne s výbornou kávou a knížkou. Nicméně, pro tento podnik je typický královský soboní brunch, na který jsme dnes vyrazily i my. Takže jsme si daly můj milovaný žitný chléb avokádem a zastřeným vejcem, francouzské tousty s ovocným přelivem a jejich výbornou filtrovanou kávu (columbia). Bylo to výborné a my jsme tak mohly nastartovat perfektní ráno.




Jinak kavárna Gabi Café je taková naše rodinná srdcovka a navštěvujeme jí už mnoho let. Panuje zde útulná atmosféra a obsluha je moc milá! Podávají výbornou kávu a zákusky ve "zdravější" verzi. Na výběr mají i bezlaktózové a rostliné mléko (mandlové, sojové a ovesné). Pochutná si tu opravdu každý, protože kavárna nabízí i mnoho veganských, bezlepkových a low carb zákusků. Opravdu podnik Gabi Cafe jen doporučuji navštívit, protože opravdu stojí za to!

Přikládám zde odkaz na oficiální stránky a sociální sítě Gabi Café: 

Webové stránky: http://gabicafe.cz

Instagram kde se dozvíte aktuální nabídku: https://www.instagram.com/kavarnagabicafe/

Facebook: https://www.facebook.com/GabiCafeRicany/?fref=ts



Po vydatné snídani jsme se po opravdu dlouhé době vydaly na farmářské trhy. A mohu vám říct, že se znovu aktualizovala moje závislost na přátelskou atmosféru, která na trhu panuje. Nakoupily jsme si mnoho čerstvé zeleninky a ovce (květák, mrkev, okůrky, naše nejmilovanější brambory, letňáče), křupavé kváskové chleby, sazeničky mého milovaného koriandru a bazalky a čerstvou kytičku na stůl. Dokonce jsme zde objevily rodinnou pekárnu Paleo pekárna se zdravějšími zákusky a domu si odnesly jejich perník s kokosem (to bude taková moje menší výzva 😌). 

Odkaz na stránky rodinné pekárny Paleo pekárna: 

Webové stránky: https://www.paleopekarnakostelec.cz

Instagram: https://www.instagram.com/paleopekarna/

Jinak farmářské trhy v Říčanech můžeme taky moc doporučit. Stále raději jezdíme na trhy do Čelakovic, ale i tyto byly moc fajn. Najdete zde úplně všechno a ceny jsou příjemné! 






Tak to by bylo všechno z dnešního pohodového rána. Moc jsme si ho užily a zároveň se domluvily, že na brunche musíme chodit častěji! Příště by jsme chtěly zajít do kavárny CAFEIN ve Vinohradech, takže se máte na co těšit (já už se totiž nemohu dočkat 😂).

Jak jste si sobotu užili vy? Chodíte rádi na dobré snídaně? Jestli ano, jaká je vaše oblíbená? Máte raději slanou nebo sladkou snídani? Jaký podnik by jste mi doporučili na příští brunch?

Doufám, že si užíváte poslední prázdinové dny tak jako my. Já vám moc děkuji za přečtení a budu moc ráda, když mi napíšete nějaký hezký komentář s názorem na podnik Gabi Café. Mějte se krásně a dávejte na sebe pozor. 

S láskou, Emma. 




You May Also Like

2 Comments

  1. To je nádhera!!! :)) To jídlo, květiny, zelenina... super :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Miluji takové rána plné pohody a smíchu. A farmářské trhy jsou takovou mojí menší závislostí :-)
      S láskou, Emma.

      Vymazat